Ons Verhaal

‘A shining light for the nations.’

In 2005 is Stichting Jongerencentrum Lighthouse gestart. De stichting had als doel om jongeren samen te brengen en in contact te brengen met God. In 2005 was de start met jongerenactiviteiten.

In 2006 werd de behoefte ook groter om jongvolwassenen een huis te bieden. In de daarop volgende jaren werden er steeds meer jongvolwassenen opgevangen. Dit werk heeft zich doorontwikkeld en in 2018 zijn er 4 huizen in Rilland op verschillende locaties waar op dit moment 16 jongvolwassenen wonen.

Om de twee weken is er op vrijdagavond een profetische avond. Deze avonden zijn gevuld met muziek en het delen van ervaringen met God. We vinden het als stichting belangrijk dat het profetische woord gehoord wordt en samen met elkaar Gods aanwezigheid te zoeken.

In 2014 zijn we gestart met een tweewekelijkse kerk met aansluitend lunch. Het doel van deze kerk is om familie van God te zijn. Dit doen we door:

  • Samen God te aanbidden
  • Samen te groeien in relatie met God en met elkaar
  • Maaltijden te hebben met elkaar

Rondom de stichting is een groot netwerk ontstaan van (met name) zendelingen. Deze zendelingen worden door ons bezocht in het land waar zij aan het werk zijn. De reizen gaan naar Mozambique, Mexico, Zuid-Afrika, Noorwegen, Schotland, Engeland, Duitsland, Amerika, Brazilië en Jordanië. Het werk in het buitenland is gericht op samenwerking, toerusting, gebed en praktische ondersteuning.


Visie

Onze visie is een plaats te zijn waar iedereen God kan ontmoeten.

Door de ontmoeting met God geloven wij dat mensen die wonderen nodig hebben, wonderen ontvangen. Degenen die visie nodig hebben, visie ontvangen.
Degenen die leven nodig hebben, leven ontvangen.

We geloven in de drie-eenheid van Vader, Zoon en Heilige Geest en we geloven dat God houdt van alle natiën. Vanuit samenwerking met de relaties
die God ons geeft met werken over de hele wereld willen we investeren in ons lokale werk. Waar mogelijk willen we dit uitbreiden naar andere locaties in Nederland en andere landen.


Kernwaarden

  • Intimiteit: het leven vanuit een intieme relatie met God
  • Familie: wij zijn deel van een wereldwijde familie en mogen dit met elkaar beleven
  • Profetie: kracht en vrucht door profetische woorden en daden

This post is also available in: Engels