Wie zijn wij?

Lighthouse is een bediening die in 2005 werd opgericht door Tineke Bouwman nadat zij een tijd intiem God gezocht had voor Zijn plannen en doelen. God had laten zien dat Hij op een nieuwe manier wilde bewegen in onze regio, en dat Hij een jonge generatie wilde aanraken. Hij sprak tot Tineke’s man over de exacte locatie van deze bediening door middel van een droom. Doordat zij in gehoorzaamheid de spreekwoordelijke daad bij God’s woord voegden, kwam Lighthouse tot stand.

Er zijn meerdere facetten binnen de bediening, onder andere:
Family Home: het kloppend hart van de bediening is ons Family Home. En dit vertegenwoordigt exact wat wij aan het Lichaam van Christus willen toevoegen: een familiesfeer. We hebben jonge mensen in ons huis die vaak uit gebroken gezinnen en gebroken situaties komen. Hoe ziet dat eruit? We eten gezamelijk onze maaltijden, we hebben wekelijkse tijden waarin we uit ons leven delen, en dieper op ons persoonlijk process met God ingaan, en we hebben het natuurlijk erg gezellig samen. We bieden ook de optie van externe begeleiding wanneer dit nodig is. Dit alles resulteert niet enkel in persoonlijk herstel, maar het brengt mensen in hun bestemming.

Profetische Avonden: dit is het concept waarmee we zijn begonnen, en we doen het vandaag de dag nog steeds. Onze profetische avonden zijn open voor iedereen die hongerig en dorstig is voor meer van Hem. Ons doel is zo open mogelijk te zijn voor de Heilige Geest, zodat Hij door ons kan bewegen zoals Hij wilt in een atmosfeer van aanbidding. Vaak heeft dit geleid tot spontane tijden van soaken, onderwijs, vrijzetten, voorbede en profetische uittingen.

Family Church: We zijn recent ook open op de eerste en derde zondagmorgen van de maand. We willen geen kerk zijn zoals we gewend zijn, maar ons doel is een kerk te zijn zoals Hij ons bedoelt heeft. We hebben tijden van aanbidding en onderwijs, en we hebben achteraf een maaltijd met alle aanwezigen. Tijdens deze samenkomsten heeft God ons compleet overweldigd met Zijn aanwezigheid. En dat is precies wat we willen, om samen met Hem kerk te hebben.

Internationaal: Ja, we zijn ook actief in het buitenland. Toen God voor het eerst begon te spreken over Lighthouse, liet Hij Tineke al zien dat ze wereldwijd vliegtuigen in en uit zou gaan. Deze belofte is keer op keer vervuld. Onze reizen hebben ons onder andere gebracht naar Afrika, Canada, Amerika, en door heel Europa heen. We reizen boven alles om te ondersteunen en vrij te zetten wat wij dragen. Dit betekent dat we vaak lesgeven, genezingen zien plaatsvinden en dat we profeteren in kerken, op straat, in modderhutten en zelfs in grote bedrijven. We zijn een internationale familie geworden, met leden over de hele wereld. Dit betekent ook dat deze vrienden vaak naar Nederland komen om ons hier te ondersteunen, soms voor een korte en soms voor een lange tijd.

Je kan veel van deze internationale vrienden vinden op de pagina Verbonden bedieningen.

Visie

Onze kernwaarden zijn:
Intimiteit, het aangaan en onderhouden van een intieme relatie met God.
Familie, we geloven dat we God’s koninkrijk samen mogen beleven, in een veilige en open sfeer.
Het profetische, om te communiceren met en vanuit het liefdevolle hart van God.
Het hart van de Vader, het doorbreken van weesgedrag, en het vrijzetten van identiteit.
Aanbidding en soaking, heerlijk de tijd nemen met Jezus, en bewegen in hemelse plaatsen.
Uitgaan, het ontmoeten en liefhebben van de gebrokenen waar ze zijn, en hun relatie met God hersteld zien worden.

Wij geloven dat God onvoorwaardelijk van alle mensen houd. We geloven dat Zijn bedoeling is dat alle mensen gered en hersteld worden, zodat ze vrijgezet worden in grootse bestemmingen en werken. Wij geloven dat redding van zonde, en al de consequenties van zonde, enkel door het bloed van Jezus mogelijk is. We geloven in de doop en vervulling van de Heilige Geest met al Zijn gaven en vruchten. We geloven dat de Vader ons Zijn zonen en dochters wilt maken, en Zijn hart met ons wilt delen. We geloven dat de Bijbel waar is, en beschouwd moet worden als een boek dat geschreven is onder directe inspiratie van God’s Geest.

We voelen dat God de intentie heeft Lighthouse te gebruiken om herstel en genezing te brengen op een persoonlijk niveau, om de persoon die we ontmoeten te bedienen. We geloven dat Hij ons ook wilt gebruiken om herstel en genezing te brengen in kerken en regio’s. We willen een leven leidden dat compleet gevuld is door God, en compleet is overgegeven aan God. En we voelen dat Hij ons wilt gebruiken om anderen te inspireren op eenzelfde manier te leven. We willen waar we ook gaan een veilige familiesfeer brengen, en we willen mensen brengen op een plaats waar ze God kunnen ontmoeten.

2 reacties op “Wie zijn wij?

  1. Hoi Anita,

    De profetische avond duurt meestal tot 23u.

    Gr. Samuel

Geef een reactie

Het e-mailadres wordt niet gepubliceerd. Vereiste velden zijn gemarkeerd met *